Logga in

Logga in
söndag 24 juni 2018
Wasabi Web gruppbild.jpg
UPPSALA 161103 Wasabi Web SÅ¡ren Andersson Foto: SÅ¡ren Andersson Bild: Sâ¦REN ANDERSSON

#Getillbaka-stipendiet växer

Ung Företagsamhet i Uppsala och Wasabi Web delar, för tredje året i följd, ut stipendiet #GeTillbaka

Uppsala närmar sig storstadsstatus med stormsteg. Samtidigt visar färska undersökningar att stadens ungdom inte tror att framtidens attraktiva jobb finns att hitta inom det lokala näringslivet. En viktig samhällsutmaning som låg till grund för att Wasabi Web, med initiativtagaren Nils Engvall i spetsen, år 2015 instiftade välgörenhetsfonden #GeTillbaka med avsikten att redan i gymnasieålder lyfta fram unga Uppsalaentreprenörer som på sikt kommer forma stadens företagsklimat.

Huvudsyftet från startåret är detsamma - men priset har vuxit till en nationell angelägenhet. Nytt för i år att #GeTillbaka-projektet tagit in Sirius Fotboll, Upsala Nya Tidning och Företagarna som medarrangörer, och prissumman växer till totalt 150.000 kr som ska delas ut under året.

I vår/sommar delas 50.000 kr ut till en lokal pristagare för upprättande av aktiebolag i Uppsala län. I priset ingår också en finalistplats till den nationella tävlingen ”Stipendium till en ung entreprenör”, som delas ut av organisationen Företagarna i Stockholms stadshus den 13 oktober.

Prissumman ska användas till att inom en femårsperiod sjösätta ett eget aktiebolag och vinnaren garanteras även en finalplats till “Stipendium till en ung entreprenör” under den prestigefyllda galan Årets Företagare i Sverige 2017 i Stockholms stadshus, som från och med i år även går under #GeTillbaka-flagg. Nytt för 2017 är att Företagarnas stipendium växer till 100.000 kr och nu ingår i projektet #GeTillbaka.

#GeTillbaka placerar sig därmed bland landets största stipendier för unga företagare.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

Fakta om #GeTillbaka:
- Delas ut för tredje året i rad.
- Prissumman växer från 60.000 kr till 150.000 kr.
- Pengarna öronmärks för upprättande av AB inom 5 år och uppstartspengar.


Tidigare stipendiater av #GeTillbaka:
- Olivia Lönn 19 år - Vinnare av Årets UF-Företagare 2015.
- Mustafa Al-Janabi - Vinnare av Årets Unga Programmerare 2016.
- Mathilda Karphed - Vinnare av Årets UF-Företagare 2016

// Consent