Logga in

Logga in
onsdag 20 september 2017
Guidebild

Restauranger i Uppsala

Äta middag på stan i kväll? Här hittar du en guide över restauranger i och omkring Uppsala. Sveriges mesta restaurangstad? Är det Uppsala? Snudd på! Det finns faktiskt 322 restauranger i stan, och de ökar för varje månad. Stans tajta centrum har bidragit till en spännande restaurangkultur där alla smakriktningar kan tillgodoses. Från husmanskost till exklusiva rätter. Vad vill du äta idag, asiatiskt, afrikanskt, japanskt, mexikanskt eller en blandning av olika matkulturer? Kika in på den här guiden och välj. Svårare är det inte. Bon appétit!

Aaltos

Sysslomansgatan 14, 753 11 Uppsala

OM AALTOS”Jag har alltid en resa till Italien i sinnet”  - Alvar Aalto 1961 fick den världsberömde finske arkitekten Alvar Aalto uppdraget att rita ett nytt nationshus för Västmanlands-Dala nation i Uppsala. Vid invigningen fyra år senare var det många som beundrade Aaltos byggnad och hans förmåga att skickligt placera den i staden. Andra ansåg att den var alldeles för modern och inte alls tog hänsyn till omgivningen. På V-Dala var man dock nöjd. Men det var en sak de inte förstod. När Aalto fick uppdraget hade man särskilt betonat vikten av att på något vis bevara nationens gamla trädgård. Trädgården som så länge varit en del av nationens själ; en plats för fester och umgänge, arbete och vila. Aaltos lösning hade varit att låta det nya huset vila på 32 pelare över den gamla trädgården. En ny sorts trädgård skulle skapas under huset - en park och ”lövsal” under tak för filosoferande studenter. Men verkligheten blev en annan. Mörker, kyla och fukt fick platsen att mer likna en ogästvänlig källare där ingen ville vara. Hela ytan byggdes senare in och förvandlades till butikslokaler. Och det är här, under Aaltos modernistiska hus, vi har skapat en ny grönskande mötesplats i form av en italiensk grill, inspirerad av den egensinnige finske världsarkitekten, hans kärlek till Italien och renässansen. Aalto älskade nämligen sitt Italien. I sin ungdom drömde han om ett skandinaviskt återupplivande av den italienska renässansen; ett sätt att förena vårt kulturarv med det moderna samhällets krav. Han skissade tidigt på ett nytt torg i sin hemstad Jyväskylä som skulle förvandlas till ett ”Nordens Florens”. På 50-talet ritade han den finska paviljongen till konstbiennalen i Venedig och senare en kyrka i Riola di Vergato mellan Bologna och Florens. Italien låg nära Aaltos hjärta och var en ständig källa till inspiration. Eller som han en gång sade: ”Jag har alltid en resa till Italien i sinnet”. Vi tror att han skulle ha njutit av ett besök hos oss. Till och med under sitt hus. 

Läs mer

Amazing Thai Dragarbrunnsgatan

Dragarbrunnsgatan 46, 753 20 Uppsala

Ska ni äta thaimat ska det verkligen vara riktig thaimat, tillagad av Thailändska kockar. Vår vision är att förgylla gästernas exotiska smakupplevelse av Thailändska maträtter i en vänlig och trevlig Thailändsk atmosfär som får gästerna att längta tillbaka.

Läs mer

Borgen Restaurang och festlokaler

Orphei Drängars plats 1, 753 11 Uppsala

Borgen Resturang & Festsalar ligger i den anrika KFUM-borgen som ligger vid Fyrisån och Jernbron. Borgen Resturang; och festsalar erbjuder salar för alla slags evenemang upp till 120 sittande gäster såsom konferenser, bröllop, födelsedagar, minnesstunder, dop och företagsmiddagar etc. Vi har eget kök och fullständiga rättigheter. Köket serverar allt från hemgjorda bakverk, frukost, dagenslunch och bufféer till flera rätters kvällsmiddagar. Menyer kan skräddarsys efter gästens önskemål.

Läs mer

Bowlaget

Skolgatan 6, 753 12 Uppsala

I vår kombinerade restaurang och bowlinghall på Skolgatan har vi även åtta bilsimulatorer och en jaktstuga med en skyttesimulator. Vi välkomnar svensexor, möhippor, företag eller helt vanliga kompisgäng till att roa sig under en hel kväll. Välj något av våra olika paket för en kväll präglad av utmaningar och en bit mat.

Läs mer

Cousteau

Drottninggatan 12, 75433 Uppsala

Coustaeu Bistro Bar kan erbjuda en unik inomhusmiljö. I Uppsala en av äldsta kvarstående restaurang byggnad från slutet av 1800talet.. Vi har möjligheten att ta emot 60 till 200 personer i våra två unika rum. men även som ala carte, festvåning som lämpar sig väl för olika evenemang och högtidligheter, såsom bröllop, födelsedagar, minnesstunder, dop, företagsmiddagar, konferenser och allehanda representationer m.m. Restaurangen är öppen året runt för luncher och middagar med menyer som anpassas efter Svensk husmankost till modern svensk-franska köket. . Vi på Coustaeu Bistro bar önskar er hjärtligt välkomna!

Läs mer

Domtrappkällaren

S.t Eriks Gränd 15, 753 10 Uppsala

Den anrika restaurangen Domtrappkällaren huserar i Sveriges äldsta restauranglokaler. Vi har flera unika rum "chambre separée" samt en festvåning. I denna fantastiska miljö serverar vi svensk mat med inspiration från världens kök. Allt tillagas med råvaror av bästa kvalitet och vi erbjuder ett rikt sortiment av kvalitetsviner.

Läs mer

Eklundshof Hotell, Restaurang & Festvåning

Eklundshovsvägen 7, 752 37 Uppsala

Välkomna till Eklundhof - ett komplett fest- och mötescenter i Uppsala. Miljön kring Eklundshof är bland den bästa Uppsala har att erbjuda, en unik och vacker kulturmiljö mycket nära centrum men fritt från buller och med en känsla av landsbygd.

Läs mer

Feskarn i Saluhallen

S:t Eriks Torg 8, 75310 Uppsala

Feskarns affärsidé är att sälja prisvärda, högkvalitativa produkter, såväl råvaror som halv och färdigproducerat. Vi försöker att följa våra kunders önskemål gällande sortiment. Vi tillverkar i stort sett allting i våra diskar i vårt egna kök, vi kallar det “Härproducerat”. Genom egna inköpare på fiskeauktionerna på Smögen ich i Göteborg samt leverantörer på både Svenska öst och västkusten samt fiskare i Svenska insjöar får vi fisk & skaldjur av mycket hög kvalitet.

Läs mer

Gränby Foodcourt

Marknadsgatan, 750 22 Uppsala

I vårt restaurang område i Gränby Centrum finner du restauranger och café för alla smaker. Ta en paus från shopping och njut av god mat. Ni kan bland annat njuta av det Italienska, Asiatiska, Indiska köket eller varför inte en god kopp kaffe.

Läs mer

Hyllan

Saluhallen, St Eriks torg, 753 10 Uppsala

Här välkomnar vi sällskap mellan 30-300 personer för alla typer av arrangemang som födelsedagsfester, företags- och personalevent, disputationsmiddagar, föreningsfester, bröllopsmiddagar, konferenser, frukostmöten och konferensluncher. Hyllan är en vacker lokal med gamla bevarade detaljer från Saluhallens ursprung i kombination med modern teknik och trivsam inredning.

Läs mer

Jay Fu´s

Saluhallen, St Eriks torg, 753 10 Uppsala

USA möter Asien - mitt i Uppsala. Högst upp i Saluhallen med utsikt över Fyrisån ligger Jay Fu, ett amerikanskt steakhouse med starka asiatiska influenser.

Läs mer

Kitchen & Table

Clarion Hotel Gillet, 75320 Uppsala

Att Uppsala kan stoltsera med vackra byggnader, lärda akademiker och katter utan svans, det har många redan full koll på. Men att de numera har en restaurang där det bästa råvarorna från trakten kombinerats till fulländning med smaker från New Yorks restaurangmecka Manhattan, är en god nyhet.

Läs mer

Noia

Drottninggatan 9, 753 10 Uppsala

Oasia är en asieninspirerad mötesplats för människor fyllda av lust och nyfikenhet. Upptäck Oasia, det asiatiska köket, vår lounge och våra drinkar. I restaurangen jobbar vi med konceptet "Fun dining", vilket handlar om att presentera maträtterna på ett nyare, mer spännande och innovativt sätt än det traditionella. Vi vill att det ska bli en upplevelse att besöka oss - för alla sinnen!

Läs mer

Plock

Dragarbrunnsgatan 24, 753 20 Uppsala

Plock - Ungefär som din kompis vardagsrum, lite skönare, lite mysigare, mycket roligare. Välkommen och häng med oss, vi är din bästa kompis!

Läs mer

Restaurang Hamnpaviljongen

Hamnesplanaden Islandsfallet, 753 19 Uppsala

Restaurang Hamnpaviljongen är vackert belägen i hjärtat av Uppsala med bra råvaror och med fokus på kvalitet

Läs mer

Restaurang Lucullus

Roslagsgatan 2, 753 27 Uppsala

Välkommen till restaurang Lucullus! Vi ligger mitt i Uppsala city, på Sivia Torg, precis intill Uppsala Konsert & Kongress. Har man bott länge i Uppsala känner man definitivt till Lucullus. Här serveras pizzor, fisk- och kötträtter, med inspiration från medelhavet. Vi serverar även luncher under vardagar. Under sommarhalvåret har vi en stor uteservering.

Läs mer

Terrassen Kök & Bar

Drottninggatan 1, 753 10 Uppsala

Terrassen Kök & Bar är en restaurang och bar som ligger så centralt man kan komma i Uppsala city. I en öppen och trivsam miljö på Drottninggatan 1, med utsikt över Fyrisån. Hos oss kan du njuta av en bit mat från vår a la Carte eller bara ta ett glas i baren. Med Uppsalas största barutbud kan ni utan problem beställa er favoritcocktail. Missa inte vår hemsida, www.terrassen.se, där alla våra pågående evenemang och erbjudanden presenteras.

Läs mer

Uppsala Konsert & Kongress AB

Vaksala torg 1, 753 75 Uppsala

Ett hus skapat för möten och musik. Byggnaden har åtta våningsplan, är 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns 12 mötesrum, konsertsalar, bankettsal, restaurang och café med lunchservering och eget kök, utställningsytor på 2000 kvadratmeter, konferensvåning med lounge. Biljettkassan håller öppet vardagar och lördagar och i samband med evenemang. Under 2014 genomfördes 613 olika evenemang som fördelar sig på 173 konserter och 440 kongresser, konferenser och events.

Läs mer

Viktoria Hotell & Konferens

Almungevägen 33, 754 54 Uppsala

Välkommen att besöka vår kompletta anläggning med hotell, konferenslokaler och restaurang. Allt under samma tak. Vi erbjuder våra gäster fri parkering och direkt bussförbindelse till Arlanda och Stockholm.

Läs mer

Åkanten

S:t Eriks Torg 8, 753 10 Uppsala

Åkanten - Atmosfär i historisk miljö! När Åkanten öppnar vet man att våren har kommit till Uppsala och att sommaren är på väg. Detta är stadens stora mötesplats vid kanten av Fyrisån, intill Saluhallen och med domkyrkan i bakgrunden. En enda stor restaurang utomhus där du njuter av lunch eller middag, hänger i baren och träffar alla som rör sig mitt i staden. Vi har vår à la carte servering öppen från april till september. Vi serverar dagens lunch året om inne i Saluhallen. Våra öppettider: Måndag - torsdag 11.30 - 14.00 (Köket stänger 13.30) Fredag 11.30 - 14.30 (Köket stänger 14.00) Lördag 11.30 - 16.00 (Köket stänger 15.30) Besök Åkantens hemsida >

Läs mer

Amazing Thai Kvarnen

Salagatan 20 (Kvarnen), 753 31 Uppsala

Ska ni äta thaimat ska det verkligen vara riktig thaimat, tillagad av Thailändska kockar. Vår vision är att förgylla gästernas exotiska smakupplevelse av Thailändska maträtter i en vänlig och trevlig Thailändsk atmosfär som får gästerna att längta tillbaka.

Odinsborg Restaurang & Café

G. Uppsala, 75594 Uppsala

Här i vår gedigna atmosfär med den rika historien och hundratals års traditioner inspireras de mest utsökta maträtter. Hos oss har du den unika möjligheten att resa tillbaka med tiden, upptäcka våra förfaders hemligheter som gömmer sig i varje hörn av den anrika Odinsborg-byggnaden. Kom och upplev den vackra naturen och de rika historiska värderna. Kom och njut av våra breda variationer av menyer och bufféer som kan uppfylla och överraska de flesta önskningar och smaker.

Stationen

Olof Palmesplats 6, 753 21 Uppsala

Här har vi skapat ett brasserie med en smak av Paris, en bar med Londons puls och ett café med en doft av Rom. Tre europeiska klassiker med mat och dryck som aldrig går ur tiden, öppet från tidig morgon till sen kväll.