Logga in

Logga in
torsdag 16 augusti 2018
oro café pic.jpg

Det känns som att vi varit på blixvisit på en solig bakgata i Milano!

ANNONS. Det är en av vårens allra första soliga eftermiddagar när vi, två mammor med en varsin tonårsdotter, hälsar på nyöppnade Adoro Café på Drottninggatan.

Det finns någonting pittoreskt med gatstumpen mellan Stora Torget och Fyrisån. Man får lätt känslan av att vara på en bakgata i en av Europas större städer. Solen glimtar fram mellan de höga husen och det är – livligt! En perfekt plats för en italiensk oas för oss Uppsalabor.
   Adoro Café är ett extremt trevligt  hål i väggen! Rent, ljust och fräscht. Och väldigt, väldigt italienskt!
   Vi möts av två glada tjejer som pratar – Italienska! Utbudet är inte gigantiskt men vald med fingertoppskänsla.  Det kurrar i magen så här några timmar efter lunch …
Mamman som inte dricker kaffe testar ändå en Adoro Crema, efter varma rekommendationer av personalen. Det visar sig vara ett krämigt kallt kaffeskum. Vilken grej! Alla runt bordet är överens – den här vill vi ha mera av i sommar!
   Fantastiskt gott – även om man inte är någon stor kaffelover.

Tonåringarna delar på en frasig varm panini med kyckling och pesto och ryker nästan ihop om den sista tuggan. Grymt komponerad och i en perfekt storlek. Precis lagom som lunchmacka.
   En len tiramisu slinker också ner.
   Vi vuxna kan inte välja. Det får helt enkelt bli en av varje. En underbar chokladtårta, Tartufone, med kaffeinslag och en rejäl bit av en italiensk dessert med mascarpone och päron. Ja, jösses vad mätta och nöjda vi blir!

Gillar man kaffe med kvalité i skön miljö är det här platsen att hänga på. Det är inte stort, men både kontinentalt och mysigt.
   Här kan man också köpa kaffemaskiner, kapslar, bönor, handgjord choklad och andra produkter och det går utmärkt att ta med sig fika.

Vi gillar sådana här ställen. Platser där det känns som att man är någon annanstans. Vi älskar ju Uppsala, men att ta en tripp till en pittoresk bakgata i Milano på lunchen är inte dumt. Inte dumt alls.
   Rekommenderas varmt!

 


UPPSALA.COM HÄLSAR PÅ är ett samarbete mellan Uppsala.com och utvalda partners. Den här artikeln är sponsrad.

 

 

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Adoro Café

 

FACEBOOK: /adorocafeuppsala

HEMSIDA: orocaffe.com

ÖPPETTIDER

Måndag – fredag: 7.00-19.00

Lördag 10.00-19.00

Söndag 10.00-17.00

 

 

// Consent