Logga in

Logga in
måndag 20 augusti 2018
flor.JPG

Lyxig afterwork för alla

SPONSRAT. Vår partner Bierhus bjöd in oss på en afterwork vi sent ska glömma.

Vi är tre damer som smiter lite tidigare från jobbet. Det är fredag och vi tycker att vi gjort nog för den här veckan. Vi tycker att vi gjort oss förtjänta av lite lyx.  

När vi kommer till Bierhuis (uttalas Biirhus) har flera sällskap, både stora och små, redan tagit plats lokalen. Inredningen, där man lyckats med konstycket att andas överdådig lyx utan att man känner sig som kusinen från landet om man råkar ha jeans, imponerar.

Målet är inte en brakmiddag den här gången. Vi vill ha en AW, men mer än standardnötterna som är alltför vanliga på andra ställen. Vi har redan sneglat på menyn på hemsidan och har bara våfflor på näthinnan.

Det finns tre olika varianter och vi väljer allihop. Man får inte luras att tro att det ska komma in en variant av det där några av oss serverar barnen hemma – sladdriga ursäkter till våfflor gjorda på en mix, som bott lite för länge i skafferiet. Å nej! Det vi får här är inte i närheten, inte ens från samma planet!

In kommer en dröm. En frasig kompis delad i två. Gräddad av en smet som jäser sig krispig i det grova våffeljärnet. Vi får förklarat för oss att man spar lite smet och fyller på nya ingredienser. Man behandlar sin våffelsmet ungefär som en hipster behandlar sin surdeg. Smeten hålls vid liv och älskas som en i familjen.

Vi känner oss som prinsessor på våra egna födelsedagar.

Och då har vi alltså inte ens kommit till de övriga ingredienserna.

Hon som säger sig ogilla alltför söta saker, som gärna äter broccoli, hugger in på en nötvariant. Vi snackar nougatparfait, rostade pistaschnötter och kanderade mandlar här.  Hon tar ett par bitar, hon är helt tyst. Och sen kommer det ljud av vällust som nästan inte passar sig i sedlig skrift.  

Två av oss hann inte riktigt med lunchen och tackar både gud och jesus när våra portioner ställs fram. Den ena, toppad med chokladmousse, chokladpudding och rostade nötter och den andra serveras med lyxig vaniljglass, marinerade hallon och färska blåbär.

Bierhuis är ett mecka för den som gillar att testa nya drycker. Personalen är verkligen experter. Trevliga experter dessutom.

En av oss satsar på ett glas champagne till härligheten, jorå, det går finfint att beställa finbubbel på glas här. Vi andra tar hjälp av bartendern som, efter att ha hört sig för vad vi brukar gilla, föreslår en Kwak – ett ljust öl serverat i timglasformat glas i träbehållare och en Timmermans Lambicus Blanch, som närmast kan beskrivas som en citrusfruktig blandning av öl och champangne.

Passar så klart perfekt till våfflorna. Skönt när man kan lita på dem i baren.

Vi fick en lite mysigare och lite lyxigare AW och vi funderar redan på när vi ska planera in nästa …


 

UPPSALA.COM HÄLSAR PÅ är ett samarbete mellan Uppsala.com och utvalda partners. Den här artikeln är sponsrad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

VAD: Bierhuis är ett belgiskt ölcafé serverar belgiskt öl - 24 ordinarie belgiska ölsorter på kran och några gästkranar samt cirka 100 sorter på flaska. På menyn står musslor i många olika varianter och rejäl pubmat i belgisk tappning.

Öppettider:

Måndag 16-24
Tisdag 16-24
Onsdag 16-24
Torsdag 16-24
Fredag 14-02
Lördag 12-02
Söndag 15-23

Hemsida: http://www.bierhuis.se

// Consent