Logga in

Logga in
måndag 20 augusti 2018

Vi har hittat en oas!

SPONSRAT. Vår partner Eklundshof bjöd in oss på en härlig vårlunch och vi åker därifrån lyckliga över att ha hittat en pärla vi gärna återvänder till.

Vi är en förväntansfull trio som åker upp till vackra Eklundshof en solig vårdag. Vi vet inte riktigt vad vi förväntar oss, alla tre har varit på Eklundshof tidigare. En av oss på ett par bröllop, någon på konferens och den tredje på 50-årsfest. Vi vet att det är vackert och att byggnaderna andas historia.

Vi  kommer i lagom lunchtid och det är redan några sällskap på plats. Det råder ett behagligt lugn i lokalen och det sorlar hemtrevligt. Vi får ett bord vid fönstren och närmar oss lunchbuffén där ett gediget salladsbord står uppdukat. Här snackar vi kvalitét - långt, långt ifrån den alibisallad man ibland stöter på vid lunchställen i stan. Runt 20 olika fat med röror, sallader, bröd, ostar och delikatesser möter oss.

Lunchen serveras i bufféform och innehåller, förutom det gedigna salladsbordet, dagens soppa och en fisk- och en kötträtt. Brödet är hembakt och det finns flera varianter.
   Vi testar alltihop och blir inte besvikna. Allting är supergott och man riktigt känner hur kocken gillar sitt jobb!
   Här anpassar man menyn efter säsong och efter tillgång till bra lokala råvaror. Maten lagas från grunden och med en stor portion kärlek. Och det märks!

Vi kan inte låta bli att ta en omgång till och enas om att det här är en oas. Ett ställe dit vi kommer att återvända – många gånger. För det där lunchmötet som behöver lite lugn och ro. För det där samtalet eller uppstartsmötet som kräver en kreativ miljö. En miljö där man ladda batterierna direkt, där man mår som en prinsessa, eller prins, om så bara för en lunchtimme mitt på dagen.

När vi rundat av lunchen, är mätta och belåtna, tar vi en varsin kopp kaffe och laddar ett fat fyllt med olika hembakta kakor och sätter oss ute i solen och riktigt myser.

 

Vi är inte jättesugna på att åka därifrån, men har redan planer på att samla jobbarkompisarna på Eklundshof framöver. Möjligen på en lunch, kanske på en grillkväll i trädgården eller något annat evenemang som man ordnat under sommaren.

Vi har hittat en gömd pärla, en kvarts promenad från staden, som vi från och med nu kommer rekommendera till alla vi tycker om!


UPPSALA.COM HÄLSAR PÅ är ett samarbete mellan Uppsala.com och utvalda partners. Den här artikeln är sponsrad. 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

Varje vardag finns en soppa, två varma rätter, varma grönsaker, stort och varierat salladsbord, smör, bröd & ostar. Loka, lättöl, kaffe, te och kakbuffé ingår alltid

Lunchen serveras mellan 11.30-13.30

Fri parkering

Aktuell meny och mer info: www.eklundhof.se/lunch-pa-eklundshof

// Consent