Logga in

Logga in
lördag 18 augusti 2018

Teambuilding när den är som allra, allra bäst

SPONSRAT. Vi hälsar på hos Escape Room Uppsala och går därifrån som ett vinnarlag!

Vi är en kvartett jobbarkompisar som är inbjudna till Escape Room en varm sommareftermiddag. Vi känner inte varandra helt utan och innan, vi är goda arbetskamrater och vi är alla en smula pirriga. Det är ju inte varje dag man får chansen att spela spel med sig själv och sitt intellekt som spelpjäs!
    En av oss har hört att det sätter relationer på prov sånt här. Vi andra tänker att nu gäller det att både visa sig smart och att behålla humöret. Någon är lite nervös över att vinnarskallen – den ibland lite otrevliga -  ska ta över där inne i rummet.

Det visar sig att vi oroat oss i onödan. Efter tydliga instruktioner blir vi inlåsta i ett rum. Det är lite skumt belyst och vi står där i någon minut, gissar att vi närmast skulle kunna liknas vi levande fågelholkar. Vi ska leta ledtrådar, lösa pussel och gåtor, så långt är vi överens. Det är väääldigt oklart var vi ska börja, det är vi också rörande överens om.
   Vi går omkring lite, stryker med händerna över väggar och manicker i rummet … och så plötsligt hittar någon en öppning – här skulle det kunna frambringas en ledtråd!
   Och jodå, efter lite gnuggande av geniknölar lyckas vi få en ledtråd, som överraskande snabbt leder till nästa.

Adrenalinet rusar en smula. Det är i efterhand lite konstigt att man kan bli så uppspelt av att tänka i grupp, att klura och att göra små, små framsteg i kampen mot klockan. Vi har en timme på oss att ta oss ut med hjälp av ett helt gäng kluriga ledtrådar och klockan går väldigt fort …
   Vi vrider och vänder på idéer, vi tänker till, tänker fel, tänker rätt och tänker om. Testar och klurar.
   Vi kör också fast, en av oss vill inte ta hjälp av ledtrådarna, men vi andra står på oss. Klockan tickar ju!

I jakten på ledtrådar mot tiden tappar vi all prestige. Här kommer det förslag på lösningar som, med facit i hand, är både dumma och konstiga, men just där och då tas de emot med hejarop och entusiasm. Vi är verkligen ett team och vi känner oss oerhört klipska även om vi klarar att ta oss ut med blott 33 sekunder kvar.

Efteråt är vi uppspelta som barn. Vi är rörande eniga om att det här var kul! Det här vill vi göra igen. Den, ibland lite otrevliga, vinnarskallen har lyst med sin frånvaro hela tiden.
   Escape Room har två olika rum i Uppsala och det enda tråkiga är att vi nu fixat ett och att det bara finns en utmaning kvar. En av oss har redan när vi lämnar lokalen planer på ett återbesök med familjen.


UPPSALA.COM HÄLSAR PÅ är ett samarbete mellan Uppsala.com och utvalda partners. Den här artikeln är sponsrad.

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

VAD: Escape Room är ett rymmningsspel som utförs i lag om 4-6 personer som med hjälp av gåtor, ledtrådar och pussel har en timme på sig att ta sig ut ur ett låst rum. Övningen stärker samarbetsförmågan och relationerna i gruppen.

VAR: Hamnesplanaden 3, Uppsala

KONTAKT: uppsala@quezzle.se Tel: 0790-790540

LÄS MER: https://uppsala.quezzle.se

// Consent