Logga in

Logga in
måndag 20 augusti 2018

Finpizzan är en succé!

SPONSRAT. Vår partner Sherlock's bjöd in oss till nyaste tillskottet The Steam Mill i Industristaden. Vi testade nyheten surdegspizza och är nu frälsta för evigt!

Vi är tre hungriga damer som kommer lagom till öppningsdags en onsdag efter jobbet. Vi är en smula tidiga och det är kö utanför. Flera större sällskap har spetsat in sig på en myskväll tillsammans.

Vi slår oss ner vid ett fönsterbord för fyra. Det är hemtrevligt, lugnt fast det är fullt med folk.
   Inredningen är ett mästerverk i sig. Högt till tak och stora fönster är inte alltid lätta förutsättningar för att skapa en personlig och intim miljö, men här har man lyckats. Bordet för en (bilden)  – med spegel så man kan konversera med sin egen selfie är redan en succé i sociala medier.

I stearinljusets sken närmar vi oss menyn och siktet är inställt på nyheten stenugnsbakad surdegspizza. Vi väljer omsorgsfullt. Det är inga bakispizzor vi snackar om här, utan Fine Dining-varianten. Bara noggrant utvalda ingredienser. Spännande, oväntade kombinationer som känns helt självklara.

Ägaren Bobby, som bjudit in oss, berättar att surdegspizzorna är lagade med tre sorters mozzarella, en tomatsås gjord i timmar på pur kärlek och de allra, allra finaste råvarorna.
   - Ni kommer förstå när ni smakar, förklarar han.

 

Hon som kommer från Hälsingland och tar det lite lugnt med mjölet just den här månaden, går loss på en med skinka, parmesan, äppelkapris, banan, mango chutney, röd curry och chili.
   Kompisen som är van att äta med fingrarna, att känna relationen med maten, bangar inte för hela scampi med tillhörande pill. Förutom fantastiska skaldjur samsas pimientos de padrón, rödlök och koriander på pizzan.
   Kompis nummer tre väljer en variant med chorizo, och här snackar vi inte någon enstaka skiva här och där utan hela saftiga korvar med himmelsk smak tillsammans med rödlök, portabello, champinjoner, cocktailtomater och parmesan.

Och jodå … vi förstår precis vad Bobby menar.
    Hälsingestintan utbrister ”Det här är den godaste pizza jag ätit i hela mitt liv!”. Vi andra säger inte emot.
    Vi enas snabbt om att det här är en succé. Finpizza är på frammarsch i Sverige och det här ligger helt rätt i tid och på rätt plats.

The Steam Mill är Sherlock’s tredje restaurang i Uppsala. Grundkonceptet med ett genuint ölutbud och brittiskt kök har nu alltså kompletterats med pizzor från himlen.
   Restaurangerna har bland annat fyra ölsorter med egen etikett i samarbete med lokala Tempel brygghus och Skebo bruksbryggeri. Man erbjuder också ett spännande utbud av alkoholfri öl.

Vi avrundar middagen med en Svartbäckens Stout, mätta och belåtna säger vi tack för maten och alla tre funderar på när vi ska planera in nästa besök.

 


UPPSALA.COM HÄLSAR PÅ är ett samarbete mellan Uppsala.com och utvalda partners. Den här artikeln är sponsrad.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

VAD: Sherlock's är en brittisk restaurang som under den senaste tiden vuxit till tre i Uppsala. Den första ligger i city på Klostergatan, nummer två hittar du i Svartbäcken på Anundsgatan och den senaste, som Uppsala.com hälsat på, ligger i Industristaden.

Man serverar middag tisdag till söndag och lunch alla vardagar

Du kan även hämta hem din pizza så klart! Menyn hittar du HÄR

 

HEM: https://www.sherlocks.se/

 

// Consent