Logga in

Logga in
torsdag 16 augusti 2018

Vi mår bra på The LoCo

SPONSRAT. Vi hälsade på Plockgruppens nyaste tillskott, The LoCo, och måste nypa oss i armen för att påminnas om att vi är i Uppsala.

Lokalen i korsningen Dragarbrunnsgatan/Smedsgränd är en av Uppsalas allra vackraste krogmiljöer sedan många år tillbaka. Under sommaren har hantverkarna gjort sitt och varsamt mejslat fram nya trendiga The LoCo som öppnade efter sommaren.

Vi är en förväntansfull trio som hälsar på. Vi hänger på låset och vill nästan krama personalen när de välkomnar oss. Så trevligt är det att stiga på.
   Trots att det är tidig kväll fylls lokalen snabbt. Det är gänget som, gissar vi, jobbar tillsammans, en fryntlig trio gråhåriga herrar, en parmiddag i 25-årsåldern och ett avslappnat gäng damer som tar en drink i baren efter jobbet.
   Ingen har hamnat fel. Här är alla hemma.

Vi botaniserar i menyn och bestämmer oss för att testa lite av varje. Konceptet erbjuder både smårätter och hela middagsanrättningar för överkomliga priser. Vi väljer två olika flatbreads, en slags minipizza på surdeg. Den med rödbetor, getost och pinjenötter kan få vem som helst att smälta. Och varianten med ädelost, päron och valnötter borde det nära på vara kriminellt att inte testa. Sashimin med tonfisk, soja, wasabi och rättika är helt perfekt avvägd.

"Våra stora rätter får oss att ge ifrån oss glada ljud och den gråhåriga trion vid bordet bredvid ler uppskattande."

Våra stora rätter får oss att ge ifrån oss glada ljud och den gråhåriga trion vid bordet bredvid ler uppskattande.
   Flanksteken smälter i munnen och den brasilianska fiskgrytan med kokosmjölk, chili och lime är i sig en given anledning att återvända.

Vi mår bra på The Loco. Personalen är trevlig, tillmötesgående och ändå avslappnad och borde göra varje restaurangägare grön av avund.
   Vi enas om att man har lyckats. Maten är perfekt. Oavsett om man vill ha lite i magen tillsammans med drinken, eller en hel middag.
   Miljön är fantastisk. Vi kliver in från gränden i centrala Uppsala och det känns som vi på bara några steg står på ett trendigt vattenhål i New York med ett glas vin i handen. Som att det är det mest naturliga steg i världen.

På The Loco känner man sig hemma, här är alla välkomna och det är hit man tar tjejgänget för drinkar, familjen innan bion, bjuder pappa på middag eller minglar hela kvällen.


UPPSALA.COM HÄLSAR PÅ är ett samarbete mellan Uppsala.com och utvalda partners. Den här artikeln är sponsrad.

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

// Consent