Logga in

Logga in
torsdag 16 augusti 2018
sannaglam.jpg

Alla kan vara queens of fucking everything

Årets Företagargala är avklarad. #GeTillbaka-stipendiet är utdelat. Och den största vinnaren är Uppsala!

Det vimlar av vinnare i Uppsala just nu. Och det är precis det vi är grymma på. Att inte bara skapa förutsättningar för vinnarskallarna, utan att också berätta för världen, och ibland dem själva, att de finns, hur BRA de är och ge dem den uppskattning de, och förövrigt alla, behöver.

För jag är rätt säker på att det stärker. Det spelar ingen roll om du är vd på ett multinationellt företag, med miljoner, ibland miljarder, i omsättning, säkerligen med tyngre utmärkelser hemma på kontorsväggen. När ditt namn ropas upp på Uppsala slotts scen och folket jublar är du oövervinnerlig. Du är Zlatan på Fotbollsgalan, Emma Stone på Oscarsgalan, du är queen eller king of fucking everything. Och du har all rätt i världen att känna så.

När UF-företagaren Alva Rytterbro fick ta emot årets #GeTillbaka-stipendium på Vakna Uppsala på UKK så var glädjen total. Jag gissar att det var ett av de största ögonblicken i 18-åriga Alvas liv. Just precis då var hon bäst i hela världen.

Om några år kanske hon kliver upp på Slottets scen och tar emot priset för årets företagare och just precis då kommer hon också att vara bäst, oövervinnerlig, Zlatan på Fotbollsgalan, Emma Stone på Oscarsgalan och queen of fucking everything

Det är enormt fint att vi kan ge varandra de här kickarna. Man kan inte hylla folk för mycket. Det känns nämligen väldigt skönt att vara med att hylla också. Jag är helt säker på att Företagarnas ordförande Fredrik Annell Berger kände sig lite som en kung där i kulisserna på Företagargalan. Jag vet att jag känner mig lite som en drottning när vi på Uppsala.com delar ut priser på Uppsalavimmel Awards i november varje år. Trots att jag inte vinner ett skit själv.

Och just nu är vi i Uppsala grymt bra på att hylla och lyfta varandra. Vi har till exempel Bona Postulata-priset, Idrottsgalan, 30/30-listan, UClub! Uppsalas priser (till Årets Uppsalabo, Årets marknadsförare av Uppsala och Årets mest kreativa Uppsalabo), Årets mest företagsamma människa och Företagsänglarna.

Det stärker de som vinner, de som blir nominerade, de som röstar och oss runt omkring. För kan Alva Rytterbro så kan du. Kan familjen Bennbom så kan ni.

För vem vill inte känna sig som Zlatan på Fotbollsgalan, Emma Stone på Oscarsgalan, och queen eller king of fucking everything? Om så bara för ett par minuter på Slottet.

OBS: Tipsa gärna om vem som borde finnas med på 30/30-listan. Listan över Uppsalas mest profilstarka personer under 30 år. HÄR tipsar du oss.

 

#hejauppsala

//Susanna

 

 

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

Vinnarna på Årets Företagargala 2017

Årets handel: The English Bookshop

Årets unga företagare: Cemil Alparslan, Dryck & Mat

Årets innovation: OssDsign

Årets komet: Caspeco.

Årets hållbara företag: WRS (Water Revival Systems)

Årets företag: Didner & Gerge.

Hederspriset gick till familjen Bennbom.

Se videoklipp från kvällen på Uppgång.co (extern länk)

 

// Consent