Logga in

Logga in
lördag 18 augusti 2018
sannaglam.jpg

Guldbrickan - vi kan kalla det succé!

En gala för att hylla krogbranschen för krogfolk - av krogfolk. Så självklart och genialiskt egentligen!

Det går bra nu. Uppsala frodas, vi är starkare än någonsin. Så inget kan väl falla sig mer naturligt och självklart än att galan där man hyllar krogar och krogpersonal, som tidigare haft andra namn, återuppstod just nu. Efter två år i tystnad har galan som nu heter Guldbrickan, återuppstått.
   Och som den gjorde det! 550 gäster som vet hur man ställer till med kalas. Svandammshallarna i sin mest glamourösa skrud och superarrangörerna Brink & Berger i kulissen.
   Ni fattar …

Jag är djupt imponerad av söndagens tillställning. Kanske för att det var snyggt arrangerat, kanske för att dagen började som skit och sedan växte och slutade i en pangkväll, eller kanske för att det finns någonting helt fantastiskt med att vistas på en plats där de allra, allra flesta genuint vill varandra väl. Vi vet att krogbranschen är tuff och fylld med konkurrens, och att man ändå kan och vill samsas och uppriktigt hylla varandra och glädjas åt alla priser är fint. Och stort. Det är sådant som vi ska vara stolta över, vi som älskar vårt Uppsala.

Priser delades ut, Henrik Jonsson ledde starkt från scenen på skorrande skånska. Ystra Linda Bengtzing rev av låtar som varenda krogräv i den här stan tydligen kan texterna till. Magnumflaskorna hittade hem.

Mjesto plockade hem tre priser (varav en individuell till Sahin Bigun) och Plock vann kategorin Årets Vi ses där och kammade också hem det allra finaste priset som Krogarnas krog, där alla på galan lagt sin röst på plats.

Dryck & Mat vann kategorin Årets Wine & Dine och krogens frontfigur Cemil Alparslan utsågs till Årets bricka och tillsammans med inneboende cocktailbaren 7 flaskor och bartendern Raul Nuñez kunde man briljera med fyra priser. Grannen Stationen blev årets uteservering.

Jag hoppas att galan är här för att stanna, krogbranschen behöver den och vi behöver en glad krogbransch. Årets comeback kan bara kallas succé och egentligen är det så självklart. En kroggala ska arrangeras av krogfolk – för krogfolk. Hur skulle det annars se ut?

#hejauppsala

//Susanna Lans

 

VIMMELBILDER: Kolla in bilderna från Guldbrickan 2018

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Vinnare Guldbrickan 2018

ÅRETS BAR: 7 flaskor

ÅRETS NISCH: Vinbaren

ÅRETS KVARTERSKROG. Ragusa

ÅRETS ROOKIE: Marcus Jerhammar, Vinbaren

ÅRETS KROGPROFIL; Sahin Bigun, Mjesto

ÅRETS UTESERVERING; Stationen

ÅRETS WINE & DINE: Dryck & Mat

ÅRETS BRICKA: Cemil Alparslan, Dryck & Mat

ÅRETS BARTENDER: Raul Nuñez, 7 flaskor

ÅRETS NYKOMLING: Mjesto

ÅRETS PARTYHAK: Mjesto

ÅRETS VI SES DÄR: Plock

ÅRETS ÖLBAR: Bryggeriet Ångkvarn

ÅRETS KROGARNAS KROG: Plock

// Consent