Logga in

Logga in
lördag 18 augusti 2018
sannaglam.jpg

Så maxar du Sista april!

Här kommer mina tips för hur du får ut så mycket och så bra som möjligt ur din Sista april-helg. Från A-Ö

ALKOHOLEN har en stor roll i firandet av vårens ankomst till Uppsala. Det kan man tycka vad man vill om så klart. Drick helt enkelt inte mer än du tål. Åk hem om du misslyckas med det. Bete dig som folk, var snäll och ta hand om varandra.

BÄNGEN: Polisen är din vän. Tar de ditt vin eller skjutsar hem dig till mamma och pappa så är det av omtanke. De är också utomordentligt bra att ha om du behöver hjälp, eller råkar illa ut. Om du blir omhändertagen så har du förmodligen gjort något dumt. Gör alltså inget dumt!

CHAMPAGNEGALOPP: Studenterna dricker av tradition bubblor på nation direkt efter mösspåtagningen (även om de flesta skiter i mösstraditionen och köar in på nationen då i stället)

DRICK VATTEN: Är ett tips som är värt att följa. Allra, allra bäst är att dricka lagom av både vatten och annat. För att gå på toa i Uppsala under sista april är ingen lätt match.

ELDA inte själv. Gå till en arrangerad kase om du är intresserad av fire! Grilla aldrig i engångsgrill på gräsmatta. Förutom att det är skitjobbigt att sitta hukande över en liten folielåda, så blir det inte gott, du kommer att lukta illa och det är förmodligen förbjudet.

FLUSTRET är ett säkert kort 30 april. Du behöver vara ute i god tid om du inte vill stå i förnedringens kö utanför och titta när Duo Jag drar igång på scen. I är gästar Mellofavoriterna De Vet Du på Kvalborg. HÄR kan du läsa mer!

GRILLA INTE till middag om du planerar en heldag. Du kan marinera och förbereda hur mycket du vill. När det är dags att laga middag är ni garanterat inte lika många som hjälper till som det var i planeringsstadiet. Riskera aldrig att hamna själv vid grillen, medan dina vänner glatt gör annat.

HÅLL KOLL! När extremt många människor samlas på en relativt liten plats är risken att ett och annat rötägg slinker med stor. De flesta vill väl, men håll ögonen öppna. Ser någon ut att behöva hjälp? Hjälp till!

ISKALLT är det i vattnet i Fyrisån. Att ens tänka tanken att åka nedför ån på en bit frigolit är ju egentligen helt galet. Men det ska visst vara kul att titta på. Har jag hört …

JINXA ICKE. Prata inte om hur kul ni kommer att få. Ta inte med paraply om läderveken lovar sol. Gör över huvud taget ingenting som kan bidra till att det blir ett pajigt sistaapril-firande i år. Deal?

KLÄ DIG SMART. Ja, vi firar våren. Det betyder inte att man, by default, kan ha sommarshortsen och lilla toppen på sig. Det kan regna, hagla, snöa, storma eller vara alldeles, alldeles underbart väder. Det kan också vara alla de där varianterna under en tvåtimmarsperiod så här års. Tänk efter, alltså.

LADDA LUREN! Riskera inte att stå där med borttappade vänner, kanske till och med i regnet utan möjlighet att ringa eller messa. Köp en powerbank (och kom ihåg att ladda den innan).

MÖSSPÅTAGNING. En ganska märklig tradition som föddes spontant redan på 40-talet. Nu sker det i organiserad form där Uppsala Universitet leder massorna och tar på sin vita (ibland gulvita) studentmössa på Carolinas balkong prick klockan 15.  Det är fortfarande en märklig tradition.

NATIONSLIVET brister ut i full karriär under den här helgen. Det är gasquer, pubar, galopper, luncher, bruncher och party all night long som gäller. Hit får du inte komma utan nationskort, och om du har det måste du vara beredd på köer och trängsel.

OD, manskören som vi i Uppsala är så stolta över, håller vårkonsert på trappan till Carolina Rediviva. Direkt efter mösspåtagningen (se M). Gratis!

PARKSITTNING är en populär aktivitet under sista april. Tänk på att offentliga parker är just offentliga och då ska man bete sig därefter. Tänk att du är med i nationell tv. Gör inget på filten i parken som du inte skulle göra i tv när pappa, barnen, jobbarkompisarna eller grannen sitter hemma i soffan och tittar på.

Q – Ja, ni fattar ju själva. Jag har andra arbetsuppgifter och kan för mitt liv inte komma på något på den här vackra bokstaven.

RING HEM. Om du har en mamma, pappa, sambo eller äkta hälft hemma så kosta på dig ett samtal eller sms då och då. Det uppskattar dom och du tar poäng inför kommande familjeråd.

SNERIKES Nation kommer att vara proppfull i fyra dygn. Med start på fredagen är det fullt ös fram till18 på sista april. Smart att säkra sin entré i förtid här! Mer info hittar du HÄR

TA CYKELN. Det är smart att cykla ner på city om man ska dit. Gatorna är avstängda och bussarna som går kryper fram i snigelfart. Det kan kännas spänstigt att promenera, men när du ska hem är tvåhjulingen guld värd. Taxi kan du glömma. HÄR kan du se vilka gator som är avstängda i city

ULTRAPARTYYY är det alltid på Birger Jarl. Här är det fest båda dag och kväll för de som inte uppnått dinosaurieåldern och som inte har nationskort. Folk från hela landet kommer hit och här bjuds det på båda dagfest och nattklubb i fyra dygn (nästan). Mer om det hittar du HÄR

VALBORG säger det flesta om 30 april. Vi som kommer från Uppsala säger Sista April. Valborg är namnet på en tant, ingenting annat! Tycker somliga.

X  - Generation X (vi som är födda mellan typ 1960-1980) har sitt naturliga vattenhål i Soul Train på Bj på fredagen. Gå dit klockan 17. Gå hem , eller vidare,  klockan 22. Mer info hittar du HÄR

YLA gärna en vårsång. Det är poppis att sjunga tillsammans just den här helgen. ”Vintern rasat ut” är en säker vårsång. Texten hittar du HÄR

ZZZZZZZZZZZ. Sov ordentlig när du kan. Det behöver du.

ÅTERUPPLEV gamla Sista april-minnen. HÄR hittar du vimmelbilder från 2006 till 2017

ÄT MAT. Glöm inte att fylla på energilagret med fast föda. Lunch räcker inte hela dagen. En varmkorv kan vara en god investering om du tänker vara med i matchen ända till kvällen.

ÖVERLEV. Sista April i Uppsala är jätteroligt, men också jättearbetsamt. Man går och går. Man trängs. Man blir spilld på. Man kommer bort från sina vänner. Man kommer inte in. Man kommer inte ut. Man kommer ingen vart. Var rädda om varandra, ha kul och ta det lugnt!

 

Vi ses i vimlet. #hejauppsala//Susanna

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

// Consent