Logga in

Logga in
måndag 25 juni 2018
susanne-1-pink.jpg

Hon älskar Uppsala

Susanne Kylberg är delägare och säljansvarig på Rådhuset. Hon är framförallt också en stor Uppsalalover.

Ett av målen med att öppna Rådhuset var att ge Uppsalaborna ytterligare ett alternativ till att stanna i Uppsala för att shoppa.

- Rådhuset fyller fem år 1 mars, det har gått så otroligt fort. Och samtidigt tänker jag på hur Uppsala utvecklats under de här åren. Vi är verkligen en storstad nu. Utbudet av hotell, restauranger, butiker och barer har ju bara exploderat. Underbart!

 

Vad är det du älskar med Uppsala?

- Så mycket! Människorna. Vår vackra stadskärna, byggnaderna och ån som smyckar. Att allt är tillgängligt till fots, och att det alltid är liv i stan.

 

Har du alltid bott i Uppsala?

- Ja jag är född här. Bodde i Örsundsbro under skoltiden men Uppsala var ju alltid City. Jag träffade Roger tidigt och vi flyttade till en sekelskifteslägenhet på Storgatan. Vi flyttade senare till ett gammalt 20-talshus i Storvreta och bodde där när barnen växte upp. Nu bor vi inne i Uppsala, precis bakom Botaniska trädgården.

Har du något smultronställe i Uppsala?

- Ja, Botaniska trädgården är en fantastisk granne, att bara strosa runt i trädgården eller ta en fika under äppelträden på Café Viktoria.

 

Säljansvarig på Rådhuset låter stressigt och en aning ytligt, är det inte jobbigt att hänga med?

- Jag älskar verkligen människor, kläder och mode, det är klart att det ständigt krävs att vi hänger med och läser bloggar och håller koll på kommande trender, samtidigt kan vi inte bara ta in plagg som är enligt senaste trend, det krävs ett mer allsidigt sortiment som ska passa alla. Jag är säljansvarig och delägare men vill egentligen bara känna mig som en del av teamet där vi alla samarbetar för att ge våra kunder en härlig köpupplevelse. Allt bygger på att jobba som ett starkt team.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Jag får så otroligt mycket energi av att se människor bli inspirerade, att få hjälpa någon som kanske tappat bort sin stil att hitta fina plagg och helt plötsligt strålar personen av att prova något som verkligen passar. Det ger mig så mycket tillbaka. Jag jobbar också som instruktör i Bodycombat, det är ett gruppträningspass som är kampsportsinspirerat, en typ av skuggboxning. Det har jag gjort många år på Actic och det är otroligt inspirerande. 

 

Till sist, om du fick önska något för stadskärnan, vad skulle det vara?

- Den stora drömmen är att göra Stora Torget till en stor piazza snarare än ett grått busstorg. Jag tänker mig mycket grönt och blommor, en härlig park där det finns massa plats för att umgås, ha picknick. Kanske en plats för boule, ett jätteschackspel, fina bänkar. Ja en plats för att umgås i grönska helt enkelt, gärna omringat av några härliga uteserveringar också så klart.

 

  • Av: Frida Norén

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

Susanne Kylberg

Ålder: 47

Bor: Uppsala

Gör: Delägare och säljansvarig på Rådhuset

Familj: Maken Roger, döttrarna Emma 24, Lisa 18 och hunden Vera.

// Consent