Logga in

Logga in
torsdag 16 augusti 2018
ukk rull.jpg

Uppsala näst bäst i Sverige

Ligger på sjunde plats globalt när index för mötes- och evenemangsindustrin för 2017 presenteras.

Uppsala tog sig under 2017 till en sjundeplats på den globala rankingen och en nationell andraplats, efter Göteborg, på The Global Destination Sustainability Index (GDS-index), som är ett globalt index för mötes- och evenemangsindustrin. Totalt deltog 38 städer vars prestation poängsätts efter ett 30-tal kriterier inom ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

GDS-index möjliggör att dela av data och ”best practice” mellan städer världen över med syftet att få fler att arbeta systematiskt med hållbarhetsanpassning och här finns mycket inspiration och kunskap att hämta för Uppsala. Målet är att Uppsala ska leda förändringsarbetet och vara en destination där andra städer finner inspiration i och utvecklas av.

– En sjundeplats globalt och en andra plats nationellt är inte dåligt, men vem kommer ihåg en tvåa. Givetvis jobbar vi för att klå Göteborg om vi kan och samtidigt klättra i rankingen. I Uppsala ska det vara enkelt att arrangera hållbara möten och evenemang, säger Anna Lindström, Chef Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala.

I mars erbjuder Uppsala Convention Bureau (UCB) en webbaserad verktygslåda för arrangörer av möten och evenemang. Precis som alla de tjänster som UCB kostnadsfritt tillhandahåller till mötes- och evenemangsarrangörer, ska de nya verktygen både spara och skapa tid för arrangörerna. Verktygslådan innehåller flera delar som bland annat ska göra det enkelt att göra hållbara val. Kontakter till hjälporganisationer för en ökad social hållbarhet, enkla tips, checklistor och konkreta exempel på hur andra arrangörer har gjort är något av det som finns i verktygslådan.

– Vi tror att vi kan påverka till ett mer hållbart förhållningssätt genom att tydliggöra ekonomiska vinster och minskade kostnader för arrangören och vill samtidigt förenkla möjligheten att agera hållbart. Vi hoppas att vi genom att utveckla vårt stöd till arrangörer kan bidra till norm- och beteendeförän­dringar inom mötes- och evenemangsindustrin, fortsätter Anna Lindström.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

// Consent