Logga in

Logga in
måndag 23 juli 2018
Yrkes sm bild 1.JPG

Välkommen till Yrkes-SM ...

... Sveriges jobbigaste evenemang! Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till moderna yrkesutbildningar inom Bygg-, Konstruktions- och Anläggningsteknik, Industri-, Maskin- och Verkstadsteknik, Informations- och Kommunikationsteknik, Konst, Kreation och Mode, Social och Personlig Service samt Transport och Logistik.

Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrange­mang tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom över 50 yrken. I år välkomnar vi också elever från gymnasiesärskolan som är med och tävlar. Alla har gemensamt att de vill tävla och vinna, men också för att de vill visa upp sina yrken för att få fler unga att våga välja samma yrke som de har valt. De vill också inspirera andra att titta närmare på, ibland okända men spännande, yrkesutbildningar som ger ett bra framtidssmart jobb med mycket goda framtida jobbchanser. Under Yrkes-SM kan man prova på olika yrken och typiska arbetsmoment, delta i spännande seminarier, besöka Sveriges jobbigaste föräldramöte och mycket mer.

Väl mött på arenaområdet, Gränby sportfält i Uppsala den 25–27 april. Det är fritt inträde för alla på Yrkes-SM och tävlingarna pågår hela tiden under de tre dagarna.

Caroline Hoffstedt (S),
ordförande i utbildningsnämnden, Uppsala kommun

Patrik Svensson,
tävlingsledare, WorldSkills Sweden

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

// Consent